Facebook Places är här – delvis.

Ett besök på Android Market häromdagen ledde till att jag uppdaterade Facebook-appen. Jag såg efter installation att det kommit en del nyheter. Bland annat så har Facebook Places (eller ”Platser” som det heter på svenska) fått just en plats i huvudmenyn:

Facebook Places i SverigeFacebook Places i Sverige

Än så länge är det dock inte släppt på svenska marknaden men vissa saker är faktiskt redan nu kopplade. När jag pekade på ikonen dök det upp ett meddelande om att ”funktionen snart blir tillgänglig i din region”. Dock upptäckte jag att när jag valde att uppdatera så låg en del av mina kontakters incheckningar via Gowalla redan inne.

Facebook Places i Sverige Facebook Places och Gowalla i Sverige

Kopplingen Gowalla –> Facebook Places är alltså redan gjort även för svenska marknaden men resten låter dröja på sig. Enligt Dagens Media så är det nu riktigt nära. Enligt nilserikjonas borde det redan ha skett. 😉

Facebook Places kommer att på kort tid bli genombrottet för positioneringstjänster i Sverige. Det krävs ingen ny app till mobilen och det är redan integrerat i vardagen. Om det dessutom kan kopplas till positionsdriven kommunikation med Facebook Deals så är det klart Krylbo för Facebook en lång tid framöver (vilket jag kommer skriva om i ett annat inlägg inom kort.)