s24.se förlorar en hel del på att outsourca

Idag spelade Djurgården sin tredje träningsmatch för säsongen (seger 3-2, yeah!). På grund av sjukdom hade jag inte möjlighet att befinna mig på Skytteholms IP för att se matchen live men jag var hoppfull eftersom jag sett annonser om att matchen skulle sändas på s24.se, Aftonbladets sport-tv-tjänst.

Några minuter efter matchstart registrerade jag mig och köpte matchen via SMS. 49 spänn + 9 kronor i SMS-avgift(?) var i häftigaste laget, det är sällan det är dyrare att se matcher streamat än att se dem på plats, men det fick det vara värt. Det tyckte jag i alla fall i ungefär 30 sekunder, innan jag insåg att  kvaliteten var sämre än någon annan tjänst jag sett. Det flöt på bra utan att hacka, vilket jag får ge en eloge för men när jag körde upp matchen i fullskärmsläge såg man bristerna tydligt.

Jag tog därför några skärmdumpar och mailade supporten för att höra om det verkligen skulle vara så. Jag var glad att det var fotboll och inte hockey jag tittade på för då hade jag inte sett pucken en enda gång. Nu kunde jag åtminstone se bollen (utom vid hörnor och andra snabba fasta situationer).

Mitt brev var kanske inte det trevligaste jag skrivit, men inte heller argt eller på något sätt oförskämt:

– – –

Hej,
då jag pga sjukdom inte kunde ta mig till Skytteholm idag blev jag glad när jag såg annons för att matchen DIF-Gefle sändes via er. Sagt och gjort, en bit in i matchen registrerade jag mig och köpte matchen via SMS. Jag blir dock direkt ganska missnöjd när jag ser vad jag får för mina 58 kr. En videoruta som är som ett YouTube-fönster vilket absolut inte funkar när man ska se sport. När jag sedan kör fullskärmsläge så blir ju saken ännu sämre. Totalt bedrövlig upplösning. Det ser ut som som att någon har ritat i paint.

Är det verkligen alltid så här dålig kvalitet eller är det bara idag? Jag kan ju säga att jag känner mig ganska lurad och att jag faktiskt har kastat bort nästan 60 spänn. Får ut nästan lika mycket att följa matchen via Text-tv eller någon som live-twittrar.

Bifogar 3 screenshots så får ni se. Är det verkligen den här tjänsten ni menar att ni skall leverera? Sparat dem i TIF för att ni inte ska tro att det är någon jpg-komprimering som spökar.

Mvh,
Anders Eriksson

– – –
s24_1

s24_2

s24_3

(Klicka för att se större. Jag har här gjort om bilderna till PNG för att kunna visas, dock med lägsta möjliga komprimering.)

Jag väntade mig inga pengar tillbaka (av erfarenhet vet jag att det är svårt att få det från sådana här tjänster/företag) men jag ville ha svar på om det verkligen var meningen att bilden skulle se ut som något någon hade ritat i paint, och i sådana fall var min följdfråga hur de tror att de skall kunna göra profit på en sådan usel tjänst. Svaret jag fick, besvarade inte någon av frågorna. Det besvarade faktiskt ingenting:

– – –

Hej.

Vi har inte upplevt några problem med sändning eller bildkvalité, men
tycker det är tråkigt att det var så hos dig.

Mvh
S24 Support.

– – –

Vad säger man? Inte en förklaring. Inte ett svar på frågan. Inte ens en ursäkt. Bara ett konstaterande att de tycker att det är tråkigt att det var dålig kvalitet hos mig.

Första tanken var att det är pinsamt dåligt av ett företag som Aftonbladet Hierta AB men när jag såg avsändaradressen visade det sig att den anonyme person som har svarat mig, sitter på ett företag med domänen lius.se. Väl där ser man att det är ett företag som heter Lius Contact Center AB, som alltså sköter supporten för S24. Lius Contact Center finns inte med på allabolag.se men efter lite Google visar det sig att även www.nnu.se pekat till Liius Contact Center, och nnu.se ägs av Nordisk Nummerupplysning i Ljusdal AB. Detta företag finns dock inte heller, utan är enligt allabolag.se ett arbetsställe för Ljus Com AB.

Nåväl, det här blev ett långt inlägg om en sak som egentligen är en struntsak. Jag står inte och faller med 58 spänn men en sak är säker: s24 får ALDRIG mer mig som kund och jag kommer verkligen inte råda någon, inte ens en AIK:are att se någonting hos dem. Twitter och text-tv är ett fullgott alternativ. Och kanske är det så att en usel tjänst har den support man förtjänar?